Ekologiset kodin puhdistusaineet

Jokainen meistä käyttää päivittäin jonkinlaista puhdistusainetta. Kulutamme käsienpesuaineita, astianpesuaineita, pyykinpesuaineita, siivoukseen puhdistusaineita jne. Vuosittainen käyttämämme erilaisten aineiden määrä on yllättävän suuri, joten sillä mitä käytämme on suuri merkitys. Tavallisten puhdistusaineiden valmistukseen käytetään kemiallisia raaka-aineita, jotka eivät tee luonnolle hyvää jouduttuaan esimerkiksi vesistöön. Kalat ja pieneliöstö sekä kasvillisuus kärsivät jouduttuaan syömään tai kosketuksiin kaikenlaisten myrkkyjen kanssa. Eläimet kuolevat tai niistä tulee epämuodostuneita, kasvillisuus katoaa, maisema autioituu, vesi pilaantuu…

Ekologisisten puhdistusaineiden valmistuksessa yritetään ottaa mahdollisimman paljon huomioon luonnonmukaiset raaka-aineet sekä valmistusmenetelmät. Luonnosta löytyy ihmeellisen paljon todella tehokkaita raaka-aineita. Kasveja voidaan hyödyntää monipuolisesti, sillä niistä jokaisesta löytyy jokin oma eri tehoaineensa jota voi käyttää.

Luonnon raaka-aineiden käyttö vaatii ihmisiltä hieman viitseliäisyyttä. Ennen ihmisten täytyi osata hyödyntää luontoa ja heillä oli käytössään mitä ihmeellisempiä ja tehokkaimpia tuotteita. Mutta teollisuuden kasvaessa ja ihmisten muuttaessa kaupunkeihin asumaan, oli helpompaa ostaa aine kaupasta valmiissa purkissa kuin tehdä se itse. Ja kun uusia tuotteita ylistetään uudenaikaisina tuotteina, sai vanhat viisaat keinot unohtua.

Nyt ollaan taas palattu hieman taaksepäin. Monella ei esimerkiksi iho kestä enää yhtään ylimääräistä kemiaalia, joten jhe ovat alkaneet etsiä oikeita luonnonmukaisia tuotteita. Jos raaka-aine on luonnosta lähtöisin, sillä voisi kuvitella olevan hyvä vaikutus myös ihmisiin ja muuhun luontoon.

puhdistusaineet

Ekologiset puhdistusaineet 

Meidän valikoimassa on ekologiset puhdistusaineet, joista monet ovat kotimaista käsityötä. Ostamalla verkkokaupastamme tuotteita, tuet suomalaista pienyrittäjyyttä, joita suurin osa tuotteiden valmistajista on. Tutustu verkkokauppamme kodin puhdistusaine valikoimaan täällä!

 

Shopping Cart