Blogi

4 artikkelia

Pyykkietikan käyttö

Pyykkietikan käyttö

Pyykkietikkaa käytetään huuhteluaineen sijasta, sillä saa raikkaan tuoksun sekä pyykkiin että pesukoneeseen. Käyttömäärä on varsin pientä, joten aine on todella riittoisa. Annosteluun riittää jo yksi korkillinen, mutta mikäli pyykkimäärä on suuri ja haluat voimakkaamman tuoksun pyykkiin, voi annostelua toki suurentaa. Vaikka pyykkietikan haju saattaa tuntua voimakkaalta ensi alkuun, se haihtuu pyykin kuivuessa eikä etikan pistävää hajua enää ole.

Pyykkietikkaa käyttämällä saadaan vaatteiden käyttöikää pidennettyä. Vaatteista poistetuvat niissä mahdollisesti olevat epämiellyttävät hajut, kuten hiki, rasva, savu, home yms. Samalla vaatteihin kertyneet pesuainejäämät poistuvat. Vaatteiden sähköisyys vähentyy , eivätkä esimerkiksi koiran karvat tartu niihin niin herkästi. Vaatteista tulee pesun jälkeen ihanan pehmoisia. Myös nukkaa kertyy vähemmän vaatteisiin. Pyyhkeiden pesussa ei suositella käytettävän huuhteluainetta, mutta pyykkietikka säilyttää niiden imukyvyn hyvänä. Vaatteiden värit säilyvät kirkkaina eikä valkopyykkikään kellastu niin helposti. Kovin voimakkaalta haisevat vaatteet, esim treenivaatteet, kannattaa liottaa pyykkietikkavedessä ennen varsinaista pesua.

Pesukoneelle itsessään pyykkietikasta on myös hyötyä. Se estää pesuaine- ja kalkkisaostumien muodostumisen pyykkikoneen sisuksiin ja poistaa koneesta tunkkaisen hajun. Näin tämä haju ei tartu koneesta puhtaaseen pyykkiin. Pyykkietikka desinfioi pyykin myös matalammassa lämmössä, ei tarvitse pestä kovalla lämmöllä.

Pyykkietikkaa voidaan käyttää siivouksessa yleispesuaineena. Suihkepulloon laimennetaan vedellä seos, jota käytetään kovien pintojen puhdistamiseen. Peilit, laatat ja lasipinnat tulevat kiiltäviksi. Saunan lauteiden pesussa pyykkietikka on oivallinen aine kuten myös muuten saniteettitilojen puhdistuksessa. Pyykkietikan desinfioivan vaikutuksen ansiosta epäpuhtaudet saadaan poistettua.

Pyykkietikaa voi käyttää myös tekstiilien, kenkien yms. raikastamiseen. Vedellä laimennettua etikkaseosta suihkutetaan tunkkaiselle tekstiilille tai kengän sisään. Etikka poistaa pahajt hajut, ja tuloksena raikas tuoksu pinnassa.

Silityssuihkeena pyykkietikka käy myös hyvin. Suihkepulloon tehdään seos vedestä ja etikasta. Tätä seosta suihkutetaan silitettävälle tekstiilille. Vaatteesta tulee sileä ja hyvältä tuoksuva.

Tutustu pyykkietikka valikoimaan täällä!

 

pyykkietikka

Naturette puhdistusaineet

Naturette  puhdistusaineet

Naturette on ekologisten kodin puhdistusaine sarja, johon kuuluu pyykkietikat, pyykkipulverit, imurointipuuterit, konetiskiaineet, puhdistussaippuat, yleispuhdistusaineet jne. 

Kaikki tuotteet ovat 100% luonnollisia, ilman keinotekoisia ja haitallisia ainesosia. Tuotteet valmistetaan käsityönä Suomessa ja Naturette lahjoittaa jokaisesta myydystä tuotteesta 5% Suomen Luonnonsuojeluliitolle. 

Verkkokaupastamme on ostettavissa kaikki Naturette tuotteet. Varastossamme olevat tuotteet toimitamme 1-3 arkipäivän kuluessa. Mikäli tuote on loppunut varastostamme, tilaamme tuotteet valmistajalta ja tällöin toimitusaika hiukan pidempi. 

 

Vuohenmaitosaippuat

Vuohenmaitosaippuat

Vuohenmaitosaippuat soveltuvat hyvin päivittäiseen käyttöön. Vuohenmaidon hoitavien ominaisuuksien ansiosta saippua sopii erinomaisesti kuivalle iholle.

Verkkokaupastamme löytyy esim.  Saiputti-vuohenmaitosaippuat, jotka ovat Kainuussa käsintehtyä saippuaa ja pääraaka-aine on paikallinen vuohenmaito. 

 

Ekologiset puhdistusaineet

Ekologiset puhdistusaineet

Jokainen meistä käyttää päivittäin jonkinlaista puhdistusainetta. Kulutamme käsienpesuaineita, astianpesuaineita, pyykinpesuaineita, siivoukseen puhdistusaineita jne. Vuosittainen käyttämämme erilaisten aineiden määrä on yllättävän suuri, joten sillä mitä käytämme on suuri merkitys. Tavallisten puhdistusaineiden valmistukseen käytetään kemiallisia raaka-aineita, jotka eivät tee luonnolle hyvää jouduttuaan esimerkiksi vesistöön. Kalat ja pieneliöstö sekä kasvillisuus kärsivät jouduttuaan syömään tai kosketuksiin kaikenlaisten myrkkyjen kanssa. Eläimet kuolevat tai niistä tulee epämuodostuneita, kasvillisuus katoaa, maisema autioituu, vesi pilaantuu…

Ekologisisten puhdistusaineiden valmistuksessa yritetään ottaa mahdollisimman paljon huomioon luonnonmukaiset raaka-aineet sekä valmistusmenetelmät. Luonnosta löytyy ihmeellisen paljon todella tehokkaita raaka-aineita. Kasveja voidaan hyödyntää monipuolisesti, sillä niistä jokaisesta löytyy jokin oma eri tehoaineensa jota voi käyttää.

Luonnon raaka-aineiden käyttö vaatii ihmisiltä hieman viitseliäisyyttä. Ennen ihmisten täytyi osata hyödyntää luontoa ja heillä oli käytössään mitä ihmeellisempiä ja tehokkaimpia tuotteita. Mutta teollisuuden kasvaessa ja ihmisten muuttaessa kaupunkeihin asumaan, oli helpompaa ostaa aine kaupasta valmiissa purkissa kuin tehdä se itse. Ja kun uusia tuotteita ylistetään uudenaikaisina tuotteina, sai vanhat viisaat keinot unohtua.

Nyt ollaan taas palattu hieman taaksepäin. Monella ei esimerkiksi iho kestä enää yhtään ylimääräistä kemiaalia, joten jhe ovat alkaneet etsiä oikeita luonnonmukaisia tuotteita. Jos raaka-aine on luonnosta lähtöisin, sillä voisi kuvitella olevan hyvä vaikutus myös ihmisiin ja muuhun luontoon.

ekologoset puhdistusaineet

Ekologiset puhdistusaineet 

Meidän valikoimassa on ekologiset puhdistusaineet, joista monet ovat kotimaista käsityötä. Tutustu verkkokauppamme kodin puhdistusaine valikoimaan täällä!